question for expert modder...

Post mods you have finished or are working on here.

Moderators: Balthagor, Legend, Moderators

Post Reply
Message
Author
dax1
Colonel
Posts: 485
Joined: Apr 05 2012
Human: Yes
Location: Italy

question for expert modder...

#1 Post by dax1 » Jan 10 2019

I was try to add new events to my old save game...
so...I put save file in cache folder edit .scenario file and append new events..
when I load that scenario I choose X region....but when game load I play how other region and new events dont' work...
if I try with standard cache file events work...
so...I was asking, could region id change in a save file after ingame years of wars??
advance thank you
Con forza ed ardimento

dax1
Colonel
Posts: 485
Joined: Apr 05 2012
Human: Yes
Location: Italy

Re: question for expert modder...

#2 Post by dax1 » Jan 13 2019

noted in save that a region is death but guerrilla take some city..
when I load game for override region is alive, but that region is not in regionincl file.
I think that broken my save... :(
Con forza ed ardimento

YoMomma
Brigadier Gen.
Posts: 742
Joined: Jun 27 2015
Human: Yes
Contact:

Re: question for expert modder...

#3 Post by YoMomma » Jan 13 2019

You also have event file with regions being loaded, try to keep that clean, so it has same regions as .regionincl. That might be the cause for your problem. I had kinda same issue.

What i did is delete all 4-5 files with supposedly loading events and put them in 1 or 2 files, much easier to mantain and those #include BG uses doesnt always seem to work, atleast for me.
Gameplay 1st

dax1
Colonel
Posts: 485
Joined: Apr 05 2012
Human: Yes
Location: Italy

Re: question for expert modder...

#4 Post by dax1 » Jan 13 2019

YoMomma wrote:
Jan 13 2019
You also have event file with regions being loaded,
what file you mean exactly??
Con forza ed ardimento

YoMomma
Brigadier Gen.
Posts: 742
Joined: Jun 27 2015
Human: Yes
Contact:

Re: question for expert modder...

#5 Post by YoMomma » Jan 13 2019

For GC2020 that would be GC2020_settings.csv in sandbox. Also make sure you copy the files you use to MP incase you wanna use that i guess. But yeah i dont know what files you are using.
Gameplay 1st

dax1
Colonel
Posts: 485
Joined: Apr 05 2012
Human: Yes
Location: Italy

Re: question for expert modder...

#6 Post by dax1 » Jan 14 2019

this is my scenario file

#ifset 0x01
#include "SR1914.CVP", "MAPS\"
#include "SR1914.REGIONINCL", "MAPS\"
#endifset


#ifset 0x02
#include "AllSourceLoad.INI", "INI\"
#endifset


#ifset 0x02
&&MAP
mapfile "SR1914"
&&END

#include "AllLoad.INI", "INI\"
#endifset

#ifset 0x04
&&SAV
savfile "p1"
&&END

#endifset



&&GMC
startymd: 1961, 10, 24
defaultregion: 1579
[...]
&&END


&&SEVENTS
16000, 0, 0, 45, 0, 302, 1579, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 5, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 0, 0, 0, 0, 0, 90, 0, 5000, 0, 0, 0, //Eritrea Italian?,
16001, 0, 0, 45, 0, 303, 1579, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 5, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 0, 0, 0, 0, 0, 90, 0, 1256000, 0, 0, 0, //Ethiopia Italian?,
16002, 0, 0, 45, 0, 304, 1579, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 5, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 0, 0, 0, 0, 0, 90, 0, 5256000, 0, 0, 0, //Somaliland Italian?,
16003, 0, 0, 8, 0, 303, 110, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 1, 0, , , , , 1, 1, 1, 0, 0, 0, 0, 16001, 69, 0, 720000, 0, 0, 0, // Ethiopia surrender,
16004, 0, 0, 8, 0, 302, 110, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 1, 0, , , , , 1, 1, 1, 0, 0, 0, 0, 16000, 79, 0, 720000, 0, 0, 0, // Eritrea surrender,
16005, 0, 0, 8, 0, 304, 110, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 1, 0, , , , , 1, 1, 1, 0, 0, 0, 0, 16002, 10, 0, 720000, 0, 0, 0, // Somaliland surrender,
16006, 0, 0, 8, 1412, 110, 1579, 0, 0, 0, 0, 0, 2, 0, 1, 0, , , , , 1, 1, 1, 0, 0, 0, 0, 16007, 91, 0, 720000, 0, 0, 0, // final creation as a colony,
16007, 0, 0, 48, 0, 110, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 1, 0, 0, 0, 0, 16000, 92, 16002, 720000, 0, 0, 0, // make alive,
Con forza ed ardimento

dax1
Colonel
Posts: 485
Joined: Apr 05 2012
Human: Yes
Location: Italy

Re: question for expert modder...

#7 Post by dax1 » Jan 14 2019

update:
I made some change...
-I made a new file with events, so no more in bottom at scenario file.
I told before that when I recache a new region that wasn't in regionincl file become alive couse guerrilla, well..
I made a new regionincl file adding that region ( I took id in CVP file).
making that new events work...but again I dont' undertsand why making new cache that region become alive..
thank you YoMomma, you lit my brain.
Con forza ed ardimento

Post Reply

Return to “Modding Show & Tell”