BGForums

BattleGoat Studios
It is currently Feb 23 2018

All times are UTC-05:00




Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Nov 23 2013 
Offline
Sergeant

Joined: Jul 12 2008
Posts: 22
Hi, I have a problem with Cold War. When I go to play the game after installing it and putting my cd key in, it wont run and a window comes up saying I need Direct Play to run the game and it asks to install it, but when I click on something it just locks up. What weird is I have Direct Play installed with Directx runtime files. Ive never had problem playing this game before on Win 8, but I do know I havnt tested the game on Win 8.1 until yesterday. Are there any fixes for this or is anyone else having this problem? I have all the latest drivers for my computer.

Any info would be great.

Thanks,
Brad


Top
   
PostPosted: Nov 23 2013 
Offline
Sergeant

Joined: Jul 12 2008
Posts: 22
Btw I tried admin mode and different versions of Windows mode and it still dont work.


Top
   
PostPosted: Nov 23 2013 
Offline
Supreme Ruler
User avatar

Joined: Jun 04 2002
Posts: 20584
Human: Yes
Location: BattleGoat Studios
We just updated one of our systems at the office to Win8.1 We got the same message but David just installed Directx to get it to work. I can ask him on Monday if it was the one from the install directory or from somewhere else.

Please note, if you have an old NVidia driver, Win8.1 will try and turn on 3D mode for some reason. Update your video driver to fix the issue if it occurs. The effect is that the colors look all off.

_________________
Chris Latour
BattleGoat Studios
chris@battlegoat.com


Top
   
PostPosted: Nov 23 2013 
Offline
Sergeant

Joined: Jul 12 2008
Posts: 22
Yeah I know what your talking about, but if you can find me the Directx runtimes he used let me know. I did a full reinstall of Win 8.1 Pro and it did the same thing, so did 2020 Global Crisis. Btw I used the Directx from Microsofts Download Center website.


Top
   
PostPosted: Nov 24 2013 
Offline
Sergeant

Joined: Jul 12 2008
Posts: 22
I got it to work. When the screen came up for it asking to install DirectPlay, you use the tab key to cycles the yes or no, then press enter. The mouse doesnt work. It installed the right files and now it loads. 8)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC-05:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited