Missile auto-build oddities

Moderators: Balthagor, Legend, Moderators

Post Reply
Message
Author
Overlord
Lt. Colonel
Posts: 235
Joined: May 24 2005

Missile auto-build oddities

#1 Post by Overlord » Dec 26 2012

The minister should not queue nuclear missiles/bombs if I have that option unchecked in the fabrication option.
Moreover it should not prioritize air launched missiles that much, it seems to only those are fabricated if I enable that option,
the fabricated missiles should come from all checked categories in equal quantities.
Overlord
Image

User avatar
Fistalis
General
Posts: 3299
Joined: Jun 23 2009
Human: Yes
Location: x:355 y:216
Contact:

Re: Missile auto-build oddities

#2 Post by Fistalis » Dec 26 2012

Overlord wrote:The minister should not queue nuclear missiles/bombs if I have that option unchecked in the fabrication option.
Moreover it should not prioritize air launched missiles that much, it seems to only those are fabricated if I enable that option,
the fabricated missiles should come from all checked categories in equal quantities.
It prioritizes missiles like all units. By stats. That being said you can exclude a missile design if you think its building it too much.
Si vis pacem, para bellum
my Supreme Ruler mods Site
Redistribution of my mods is prohibited. By downloading them you agree to not redistribute the file(s) without expressed permission.

Scout1
Corporal
Posts: 6
Joined: Aug 03 2012
Human: Yes

Re: Missile auto-build oddities

#3 Post by Scout1 » Feb 20 2013

Fistalis wrote:
Overlord wrote:The minister should not queue nuclear missiles/bombs if I have that option unchecked in the fabrication option.
Moreover it should not prioritize air launched missiles that much, it seems to only those are fabricated if I enable that option,
the fabricated missiles should come from all checked categories in equal quantities.
It prioritizes missiles like all units. By stats. That being said you can exclude a missile design if you think its building it too much.

NO YOU ******* CAN'T



The exclude unit option ONLY hides the unit from view. The AI is still very happy to build it.

User avatar
Balthagor
Supreme Ruler
Posts: 20784
Joined: Jun 04 2002
Human: Yes
Location: BattleGoat Studios

Re: Missile auto-build oddities

#4 Post by Balthagor » Feb 20 2013

What version are you running? I tested myself and confirmed it fixed.
Chris Latour
BattleGoat Studios
chris@battlegoat.com

georgios
Brigadier Gen.
Posts: 589
Joined: Aug 13 2012
Human: Yes

Re: Missile auto-build oddities

#5 Post by georgios » Dec 15 2013

why is missile autobuild not working??

User avatar
Balthagor
Supreme Ruler
Posts: 20784
Joined: Jun 04 2002
Human: Yes
Location: BattleGoat Studios

Re: Missile auto-build oddities

#6 Post by Balthagor » Dec 15 2013

I have no idea what you're talking about, it works just fine.
Chris Latour
BattleGoat Studios
chris@battlegoat.com

georgios
Brigadier Gen.
Posts: 589
Joined: Aug 13 2012
Human: Yes

Re: Missile auto-build oddities

#7 Post by georgios » Dec 15 2013

I mean that missile production works not as the three other where when I select autobuild option AI starts building units randomly. This happens not for missiles and I must order manually them.

User avatar
Balthagor
Supreme Ruler
Posts: 20784
Joined: Jun 04 2002
Human: Yes
Location: BattleGoat Studios

Re: Missile auto-build oddities

#8 Post by Balthagor » Dec 15 2013

Yes it does happen for missiles, I retested it before posting. If you turn on AI autobuild for missiles (defaults on at the start of the game) the AI will build missiles for you.
Chris Latour
BattleGoat Studios
chris@battlegoat.com

georgios
Brigadier Gen.
Posts: 589
Joined: Aug 13 2012
Human: Yes

Re: Missile auto-build oddities

#9 Post by georgios » Dec 30 2013

Theese are my options..
which parametre affects missile autobuild?


&&GMC
startymd: 2013,12, 1
defaultregion: 1114
difficulty: 0,0,0
resources: 3
initialfunds: 3
reservelimit:
aistance:
startyear:
techtreedefault: 1
nocapitalmove: 0
regionequip: -1
limitdareffect: 0
limitmareffect: 0
wminvolve: -1
wmduse: -1
fastbuild: 0
govchoice: -1
grouployaltymerge: -1
groupresearchmerge: -1
relationseffect: 0
limitinscenario: 0
mapmusic:
victoryhex: ,
svictorycond:
gamelength:
missilenolimit: -1
alliedvictory: 0
restricttechtrade: 0
approvaleff: 2
wmdeff: 2
debtfree: 0

User avatar
Balthagor
Supreme Ruler
Posts: 20784
Joined: Jun 04 2002
Human: Yes
Location: BattleGoat Studios

Re: Missile auto-build oddities

#10 Post by Balthagor » Dec 30 2013

None of those. By default, all games start with Missile auto build on and other branches off. You can adjust these in the defense dept.
Chris Latour
BattleGoat Studios
chris@battlegoat.com

georgios
Brigadier Gen.
Posts: 589
Joined: Aug 13 2012
Human: Yes

Re: Missile auto-build oddities

#11 Post by georgios » Dec 30 2013

Missile autobuild is by default on but nothing happens. I must select manually a missile design to start it's production.

User avatar
Balthagor
Supreme Ruler
Posts: 20784
Joined: Jun 04 2002
Human: Yes
Location: BattleGoat Studios

Re: Missile auto-build oddities

#12 Post by Balthagor » Dec 30 2013

What region what scenario/campaign/sandbox?
Chris Latour
BattleGoat Studios
chris@battlegoat.com

georgios
Brigadier Gen.
Posts: 589
Joined: Aug 13 2012
Human: Yes

Re: Missile auto-build oddities

#13 Post by georgios » Jan 01 2014

sr2020 gold, global crisis, greece, russia and several other countries I have tried to play.

User avatar
Balthagor
Supreme Ruler
Posts: 20784
Joined: Jun 04 2002
Human: Yes
Location: BattleGoat Studios

Re: Missile auto-build oddities

#14 Post by Balthagor » Jan 01 2014

When I start a game of Global Crisis as Russia and do nothing but roll time, on the second day I have 15 missiles in the queue. On the third day they move into production.

See Defense - Fabrication - Missiles.
Chris Latour
BattleGoat Studios
chris@battlegoat.com

Post Reply

Return to “Support & Issues - SRCW”