Adding/deleting resources and facilities on the map

This forum has been archived. Please use the new modding forum. If you need to retrieve a thread from here, contact BattleGoat.

Moderators: Balthagor, BattleGoat

Post Reply
irfanahmed1979
Major
Posts: 160
Joined: Dec 29 2013
Human: Yes
Location: Lahore, Pakistan

Adding/deleting resources and facilities on the map

Post by irfanahmed1979 »

I haven't bought the game yet. I'm still thinking about it. I've read some of the supremewiki but couldn't find some answers. I wanted to know:

1. Can we add/delete resources on the map through modding? If so is there a tutorial or instructions on how to go about it?

2. Can we add/remove facilities and industry? Can dams be added through mods?

3. Can mods be played in sandbox mode? If so how?

4. In the game, East Pakistan is a colony of Pakistan. Can the game be modded so that East Pakistan or all the territories/hexes that fall under east Pakistan are a proper part of Pakistan? If so How?

5. Any recommended tools for modding the map?

6. Is there a need for SRCW trainer? If so for what purpose? (I'm only asking because I've seen a post on this forum about it).
User avatar
Zuikaku
General
Posts: 2282
Joined: Feb 10 2012
Human: Yes

Re: Adding/deleting resources and facilities on the map

Post by Zuikaku »

3. Yes! You simply see mods in scenario list, so you start them like any stock scenario....
Please teach AI to liberate and colonize instead of only annexing!
User avatar
Balthagor
Supreme Ruler
Posts: 20506
Joined: Jun 04 2002
Human: Yes
Location: BattleGoat Studios

Re: Adding/deleting resources and facilities on the map

Post by Balthagor »

Modifying the resources on the map would require a map editor and there is no such modding tool. You can change the facilities and some of who owns which blocks of land within the areas that have been defined. Not sure if the geographical area you are referencing works out or not.
Chris Latour
BattleGoat Studios
chris@battlegoat.com
irfanahmed1979
Major
Posts: 160
Joined: Dec 29 2013
Human: Yes
Location: Lahore, Pakistan

Re: Adding/deleting resources and facilities on the map

Post by irfanahmed1979 »

Thanks for the replies.
irfanahmed1979
Major
Posts: 160
Joined: Dec 29 2013
Human: Yes
Location: Lahore, Pakistan

Re: Adding/deleting resources and facilities on the map

Post by irfanahmed1979 »

I've finally bought the game from steam.

A few more modding questions?

Can two countries be merged into one through modding? For example, can Saudi Arabia and Pakistan be merged into one country? During the cold war there was a brief unification of Eqypt and Syria. So can we replicate this in other countries as well (in the sandbox mode)?
User avatar
number47
General
Posts: 2652
Joined: Sep 15 2011
Human: Yes
Location: X:913 Y:185

Re: Adding/deleting resources and facilities on the map

Post by number47 »

irfanahmed1979 wrote: Can two countries be merged into one through modding? For example, can Saudi Arabia and Pakistan be merged into one country? During the cold war there was a brief unification of Eqypt and Syria. So can we replicate this in other countries as well (in the sandbox mode)?
Yes, you can merge any number of existing countries into a new country (or existing one).
"If everyone is thinking alike, someone isn't thinking."
- General George Patton Jr
irfanahmed1979
Major
Posts: 160
Joined: Dec 29 2013
Human: Yes
Location: Lahore, Pakistan

Re: Adding/deleting resources and facilities on the map

Post by irfanahmed1979 »

I tried unsuccessfully and gave up on modding. :(
Fistalis
General
Posts: 3306
Joined: Jun 23 2009
Human: Yes
Location: x:355 y:216
Contact:

Re: Adding/deleting resources and facilities on the map

Post by Fistalis »

irfanahmed1979 wrote:I tried unsuccessfully and gave up on modding. :(
One common issue when editing any text files is that if you do not have the option of "show extentions" on in windows you end up with files named for example yourmod.csv.txt and you don't know it because the .txt is hidden. make sure you turn on the ability to see full file names.
Si vis pacem, para bellum
my Supreme Ruler mods Site
Redistribution of my mods is prohibited. By downloading them you agree to not redistribute the file(s) without expressed permission.
irfanahmed1979
Major
Posts: 160
Joined: Dec 29 2013
Human: Yes
Location: Lahore, Pakistan

Re: Adding/deleting resources and facilities on the map

Post by irfanahmed1979 »

Fistalis wrote:
irfanahmed1979 wrote:I tried unsuccessfully and gave up on modding. :(
One common issue when editing any text files is that if you do not have the option of "show extentions" on in windows you end up with files named for example yourmod.csv.txt and you don't know it because the .txt is hidden. make sure you turn on the ability to see full file names.
The extensions were fine but the line in the MyMod.Scenario file where it is written:

#ifset 0x04
&&SAV
savfile "Cold War"
&&END

I changed Cold War to MyMod and this time it worked!
Post Reply

Return to “Modding SRCW”