World War 2 mod

What is the world like in 2020? What are the different ways to play? How can I create my own futuristic scenario and country groupings?

Moderators: Balthagor, Legend

User avatar
sa_3_d911
Brigadier Gen.
Posts: 827
Joined: Feb 27 2009
Location: Egypt,The arab world

Re: World War 2 mod

Post by sa_3_d911 »

Vuk-Wolf wrote:Hmmm maybe u should add a option to select real war declaration (for example Germany declares war on poland on 1st september) or free play like u can declare war on poland on 1945 if u want even and get in allainces with anyone u want if its avaible O.o
can't do that but i can provide you with two .csv file one where they do declare war on the right time(which is still in very early stages just experimental phase)second where relations are just as they were at the time(the one currently in the game)& you get to choose what to do
"If I weren't an Egyptian, I would have wished to be an Egyptian" Mostafa kamel


MAY THE SOULS OF THE THOUSANDS WHO GAVE UP THERE MOST PRECIOUS THING FOR US REST IN PEACE ,AMIN
Eldin
Brigadier Gen.
Posts: 620
Joined: May 05 2006
Location: Norway

Re: World War 2 mod

Post by Eldin »

Hullu Hevonen wrote:I don't think that population can be changed or if so :D
I've changed them in the past. You need to change this: refpopulation <number in million.hundredthousand> in the .CVP file.
I remember asking how I changed population in cities and got the answer that it was not possible at this time.
User avatar
sa_3_d911
Brigadier Gen.
Posts: 827
Joined: Feb 27 2009
Location: Egypt,The arab world

Re: World War 2 mod

Post by sa_3_d911 »

Eldin wrote:
Hullu Hevonen wrote:I don't think that population can be changed or if so :D
I've changed them in the past. You need to change this: refpopulation <number in million.hundredthousand> in the .CVP file.
I remember asking how I changed population in cities and got the answer that it was not possible at this time.
that 's what i though & since i have you here do you know how the events work if please check my last post in here http://www.bgforums.com/forums/viewtopi ... 48&t=15532 & respond or any one i can't get it at all
"If I weren't an Egyptian, I would have wished to be an Egyptian" Mostafa kamel


MAY THE SOULS OF THE THOUSANDS WHO GAVE UP THERE MOST PRECIOUS THING FOR US REST IN PEACE ,AMIN
Eldin
Brigadier Gen.
Posts: 620
Joined: May 05 2006
Location: Norway

Re: World War 2 mod

Post by Eldin »

sa_3_d911 wrote:
Eldin wrote:
Hullu Hevonen wrote:I don't think that population can be changed or if so :D
I've changed them in the past. You need to change this: refpopulation <number in million.hundredthousand> in the .CVP file.
I remember asking how I changed population in cities and got the answer that it was not possible at this time.
that 's what i though & since i have you here do you know how the events work if please check my last post in here http://www.bgforums.com/forums/viewtopi ... 48&t=15532 & respond or any one i can't get it at all
Sorry, I haven't looked into the event part yet so there's not much I can contribute.
Hullu Hevonen
General
Posts: 3602
Joined: Dec 11 2008
Location: Turunmaa/Turunseutu, Suomi
Contact:

Re: World War 2 mod

Post by Hullu Hevonen »

Eldin wrote:
Hullu Hevonen wrote:I don't think that population can be changed or if so :D
I've changed them in the past. You need to change this: refpopulation <number in million.hundredthousand> in the .CVP file.
I remember asking how I changed population in cities and got the answer that it was not possible at this time.
Nice, Does someone have a population source of that time? around 1939? I can't find a unitary source, someone who has atleaset all the independent nations (at the time) populations.
Happy Linux user!
Links: List of Mods
Nikola Serb
Captain
Posts: 140
Joined: Sep 22 2009
Human: Yes
Location: Kingdom of Serbia
Contact:

Re: World War 2 mod

Post by Nikola Serb »

Hullu Hevonen wrote:
Eldin wrote:
Hullu Hevonen wrote:I don't think that population can be changed or if so :D
I've changed them in the past. You need to change this: refpopulation <number in million.hundredthousand> in the .CVP file.
I remember asking how I changed population in cities and got the answer that it was not possible at this time.
Nice, Does someone have a population source of that time? around 1939? I can't find a unitary source, someone who has atleaset all the independent nations (at the time) populations.
Yugoslav Kingdom had around 14.000.000 in 1939, Nazi Germany 90.030.775 in 1941, Italy 42.994.000 (without colonies) in 1936 this is what I found so far, I'll try and find more.
Dropped by invaders, BOMB RAID IN VAIN!
Hullu Hevonen
General
Posts: 3602
Joined: Dec 11 2008
Location: Turunmaa/Turunseutu, Suomi
Contact:

Re: World War 2 mod

Post by Hullu Hevonen »

sa_3_d911 wrote:
Hullu Hevonen wrote:
sa_3_d911 wrote:actually there is a major mistake & that was caching the game while keeping the units so germany has about 200 of the most advanced units i didn't check all nations but i saw leo's in germany ,t-80 in britan
Ok, that defenetly a bug. :-)
http://i929.photobucket.com/albums/ad13 ... tled-1.jpg
I do not have that thypo in my version?! and I have set the campaign to have no units!

Code: Select all

// SCENARIO DEFINITION FILE

// ifset bitmask:  0x01: Load CVP Info  0x02: Load Rest of Source Files (use 0x03 for All)  0x04: Load from Cache

// Load Region and Group Information
#ifset 0x01	//-------------------------------------------	
#include	"World1939.CVP", 		"MAPS\"
#include	"World1939.REGIONINCL", 	"MAPS\"
#endifset	//-------------------------------------------	


// 'load map info' Section (not done for lobby mode)
#ifset 0x02	// Full Source ------------------------------	
#include	"YKSIKKO.UNIT", 	"MAPS\DATA\"
#include	"1939.PPLX", 	"MAPS\DATA\"
#include	"1939.TTRX", 	"MAPS\DATA\"
#include	"DEFAULT.TERX", 	"MAPS\DATA\"
#include	"DEFAULT.WMDATA", 	"MAPS\DATA\"
#include	"DEFAULT.NEWSITEMS", 	"MAPS\DATA\"

#include	"RTreaties.CSV",	"INI\"		
#include	"WTreaties.CSV",	"INI\"		
#include	"WMVotes.CSV",		"INI\"		
#include	"Training.CSV",		"INI\"		
#include	"spotting.CSV",		"INI\"		
#endifset	//-------------------------------------------	


#ifset 0x02	// Full Source ------------------------------	
&&MAP
mapfile		"World2020"
&&END

#include	"World2020.OOF", 	"MAPS\"
#include	"World2020.OOB", 	"MAPS\ORBATS\"
#include	"AllLoad.ini"		"INI\"
#endifset	//-------------------------------------------	


#ifset 0x04	// Cache ------------------------------------	
&&SAV
savfile		"World 1939"
&&END
#endifset	//-------------------------------------------	

#include 	"World 1939.csv"
#include	"LocalText-Regions.csv", "SCENARIO\", Y


// Load GMT here or Scenario include here


// Game/Scenario Customization (All Loads)
&&GMC

maplevel:		1
defaultregion:		1499

startymd:		1939,5,21	Starting Date of Scenario Override

campaignstart:		N
numwinchoice:	0
numlosechoice:	0

// CGameSetup Defaults:
difficulty:     2, 2, 2
resources:      2
initialfunds:   2
reservelimit:   
aistance:       
startyear:      
techtreedefault: 1
nocapitalmove:  0
regionequip:    -1
limitdareffect: 0
limitmareffect: 0
wminvolve:      -1
wmduse:         -1
fastbuild:      0
govchoice:      -1
grouployaltymerge: N
groupresearchmerge: N
relationseffect: 2
limitinscenario: 0
mapmusic:        
victoryhex:      , 
svictorycond:    
gamelength:      
missilenolimit:  -1
alliedvictory:   0
restricttechtrade: 0
approvaleff:     2
wmdeff:          2
debtfree:        0
nounits:	Y
Happy Linux user!
Links: List of Mods
User avatar
sa_3_d911
Brigadier Gen.
Posts: 827
Joined: Feb 27 2009
Location: Egypt,The arab world

Re: World War 2 mod

Post by sa_3_d911 »

Hullu Hevonen wrote:
// Load Region and Group Information
#ifset 0x01 //-------------------------------------------
#include "World1939.CVP", "MAPS\"
#include "World1939.REGIONINCL", "MAPS\"
#endifset //-------------------------------------------


// 'load map info' Section (not done for lobby mode)
#ifset 0x02 // Full Source ------------------------------
#include "YKSIKKO.UNIT", "MAPS\DATA\"
#include "1939.PPLX", "MAPS\DATA\"
#include "1939.TTRX", "MAPS\DATA\"
#include "DEFAULT.TERX", "MAPS\DATA\"
#include "DEFAULT.WMDATA", "MAPS\DATA\"
#include "DEFAULT.NEWSITEMS", "MAPS\DATA\"

#include "RTreaties.CSV", "INI\"
#include "WTreaties.CSV", "INI\"
#include "WMVotes.CSV", "INI\"
#include "Training.CSV", "INI\"
#include "spotting.CSV", "INI\"
#endifset //-------------------------------------------


#ifset 0x02 // Full Source ------------------------------
&&MAP
mapfile "World2020"
&&END

#include "World2020.OOF", "MAPS\"
#include "World2020.OOB", "MAPS\ORBATS\"
#include "AllLoad.ini" "INI\"
#endifset //-------------------------------------------


#ifset 0x04 // Cache ------------------------------------
&&SAV
savfile "World 1939"
&&END
#endifset //-------------------------------------------

#include "World 1939.csv"
#include "LocalText-Regions.csv", "SCENARIO\", Y


// Load GMT here or Scenario include here


// Game/Scenario Customization (All Loads)
&&GMC

maplevel: 1
defaultregion: 1499

startymd: 1939,5,21 Starting Date of Scenario Override

campaignstart: N
numwinchoice: 0
numlosechoice: 0

// CGameSetup Defaults:
difficulty: 2, 2, 2
resources: 2
initialfunds: 2
reservelimit:
aistance:
startyear:
techtreedefault: 1
nocapitalmove: 0
regionequip: -1
limitdareffect: 0
limitmareffect: 0
wminvolve: -1
wmduse: -1
fastbuild: 0
govchoice: -1
grouployaltymerge: N
groupresearchmerge: N
relationseffect: 2
limitinscenario: 0
mapmusic:
victoryhex: ,
svictorycond:
gamelength:
missilenolimit: -1
alliedvictory: 0
restricttechtrade: 0
approvaleff: 2
wmdeff: 2
debtfree: 0
nounits: Y[/code]

actually no you didn't you need to add (//) so it looks like this :

//#include "World2020.OOB", "MAPS\ORBATS\"
"If I weren't an Egyptian, I would have wished to be an Egyptian" Mostafa kamel


MAY THE SOULS OF THE THOUSANDS WHO GAVE UP THERE MOST PRECIOUS THING FOR US REST IN PEACE ,AMIN
Ragu
Brigadier Gen.
Posts: 574
Joined: Dec 14 2008
Location: Elland, West Yorkshire, England.

Re: World War 2 mod

Post by Ragu »

Hullu Hevonen wrote: Nice, Does someone have a population source of that time? around 1939?
Remeber these numbers are approximations, and you should adjust to see fit...
Ragu wrote: A
---
Albainia = 1,100,000
Austrailia = 7,000,000
Austria = 7,000,000

B
---
Belgium = 8,400,000
Brazil = 41,500,000
Bulgaria = 6,300,000

C
---
Canada = 11,300,000
China = 530,000,000
Cuba = 4,300,000
Czechoslovakia = 15,300,000

D
---
Denmark = 3,800,000

E
---
Estonia = 1,100,000
Ethipoia (Abyssinia) = 14,100,000

F
---
Finland = 3,700,000
France = 41,700,000
French Indo_china = 24,600,000

G
---
Germany = 69,300,000
Greece = 7,200,000

H
---
Hungary = 9,200,000


I
---
Iceland = 120,000
India = 386,000,000
Indonesia(Dutch East Indies) = 70,500,000
Iran = 14,000,000
Iraq = 3,700,000
Ireland = 4,250,000
Italy = 43,800,000

J
---
Japan (Empire Of Japan) = 72,000,000

K
---
Korea = 32,400,000

L
---
Latvia = 2,000,000
Lithuania = 2,500,000

M
---
Malaya (Malyasia) = 5,500,000
Malta = 300,000
Mexico = 19,800,000
Mongolia = 700,000

N
---
Netherlands = 8,700,000
New Zealand = 1,600,000
Newfoundland = 300,000
Norway = 2,900,000

P
---
Pacific Islands = 1,900,000
Phillipeans = 16,400,000
Poland = 34,800,000
Portugese Timor = 500,000
Romainia = 19,900,000

S
---
Singapore = 700,000
South Africa = 10,300,000
Soviet Union = 168,000,000
Spain = 25,500,000
Sweden = 6,400,000

T
---
Thailand = 15,300,000

U
---
United Kingdom = 47,800,000
United States = 132,000,000

Y
---
Yugoslavia = 15,400,000
Image
Hullu Hevonen
General
Posts: 3602
Joined: Dec 11 2008
Location: Turunmaa/Turunseutu, Suomi
Contact:

Re: World War 2 mod

Post by Hullu Hevonen »

sa_3_d911 wrote:
Hullu Hevonen wrote:
// Load Region and Group Information
#ifset 0x01 //-------------------------------------------
#include "World1939.CVP", "MAPS\"
#include "World1939.REGIONINCL", "MAPS\"
#endifset //-------------------------------------------


// 'load map info' Section (not done for lobby mode)
#ifset 0x02 // Full Source ------------------------------
#include "YKSIKKO.UNIT", "MAPS\DATA\"
#include "1939.PPLX", "MAPS\DATA\"
#include "1939.TTRX", "MAPS\DATA\"
#include "DEFAULT.TERX", "MAPS\DATA\"
#include "DEFAULT.WMDATA", "MAPS\DATA\"
#include "DEFAULT.NEWSITEMS", "MAPS\DATA\"

#include "RTreaties.CSV", "INI\"
#include "WTreaties.CSV", "INI\"
#include "WMVotes.CSV", "INI\"
#include "Training.CSV", "INI\"
#include "spotting.CSV", "INI\"
#endifset //-------------------------------------------


#ifset 0x02 // Full Source ------------------------------
&&MAP
mapfile "World2020"
&&END

#include "World2020.OOF", "MAPS\"
#include "World2020.OOB", "MAPS\ORBATS\"
#include "AllLoad.ini" "INI\"
#endifset //-------------------------------------------


#ifset 0x04 // Cache ------------------------------------
&&SAV
savfile "World 1939"
&&END
#endifset //-------------------------------------------

#include "World 1939.csv"
#include "LocalText-Regions.csv", "SCENARIO\", Y


// Load GMT here or Scenario include here


// Game/Scenario Customization (All Loads)
&&GMC

maplevel: 1
defaultregion: 1499

startymd: 1939,5,21 Starting Date of Scenario Override

campaignstart: N
numwinchoice: 0
numlosechoice: 0

// CGameSetup Defaults:
difficulty: 2, 2, 2
resources: 2
initialfunds: 2
reservelimit:
aistance:
startyear:
techtreedefault: 1
nocapitalmove: 0
regionequip: -1
limitdareffect: 0
limitmareffect: 0
wminvolve: -1
wmduse: -1
fastbuild: 0
govchoice: -1
grouployaltymerge: N
groupresearchmerge: N
relationseffect: 2
limitinscenario: 0
mapmusic:
victoryhex: ,
svictorycond:
gamelength:
missilenolimit: -1
alliedvictory: 0
restricttechtrade: 0
approvaleff: 2
wmdeff: 2
debtfree: 0
nounits: Y[/code]

actually no you didn't you need to add (//) so it looks like this :

//#include "World2020.OOB", "MAPS\ORBATS\"
ou, [_]O :D
Happy Linux user!
Links: List of Mods
User avatar
Darkreaper
Lieutenant
Posts: 63
Joined: Mar 01 2009
Location: Port Hardy, BC
Contact:

Re: World War 2 mod

Post by Darkreaper »

sa_3_d911 wrote:
Hullu Hevonen wrote:I don't think that population can be changed or if so :D
actually not sure but i think that if you add them in the .cvp files they do change
Hullu Hevonen wrote:We need to make new orbats
no we don't have to make new orbats we can cache the game with no units at the beginning of the game .unless you want to add the weapons that was in reserve in 1939 which i think is impossible to get that kind of info
i think i could get that info
Image
Vuk-Wolf
Colonel
Posts: 425
Joined: Aug 07 2009
Human: Yes
Location: Serbia

Re: World War 2 mod

Post by Vuk-Wolf »

Sooo any updates? Also seen that some german airplane is building for 2 days and germany gets swarm of them in each game and also as land units....
Just when I discovered the meaning of life, they changed it.
Hullu Hevonen
General
Posts: 3602
Joined: Dec 11 2008
Location: Turunmaa/Turunseutu, Suomi
Contact:

Re: World War 2 mod

Post by Hullu Hevonen »

Vuk-Wolf wrote:Sooo any updates? Also seen that some german airplane is building for 2 days and germany gets swarm of them in each game and also as land units....
yes, progress has been slow, I have problems to figure out how to fix some bugs. It's not the meaning that Germany will start swarmin whit he1112s :-)
Happy Linux user!
Links: List of Mods
Nibelung
Lieutenant
Posts: 83
Joined: Aug 30 2009
Human: Yes

Re: World War 2 mod

Post by Nibelung »

are you able to mod the AI so it goes to the offensive?
Hullu Hevonen
General
Posts: 3602
Joined: Dec 11 2008
Location: Turunmaa/Turunseutu, Suomi
Contact:

Re: World War 2 mod

Post by Hullu Hevonen »

Nibelung wrote:are you able to mod the AI so it goes to the offensive?
Not that I know of
Happy Linux user!
Links: List of Mods
Post Reply

Return to “Scenarios, Mods and More - 2020”