Modify Starting Resources

What is the world like in 2020? What are the different ways to play? How can I create my own futuristic scenario and country groupings?

Moderators: Legend, Balthagor

Post Reply
Message
Author
User avatar
Legend
General
Posts: 2531
Joined: Sep 08 2002
Human: Yes
Location: Ancaster, Ontario - BattleGoat Studios
Contact:

Modify Starting Resources

#1 Post by Legend » Sep 29 2008

Here is a brief note on how to modify starting stock values for different regions.

In the World2020.CVP file look for a section under each region (this file is in the MAPS directory)

&&REGIONPRODUCTS 401
(in this case it’s region 401 for South Africa)



If you want to fill in values you can do the following...

&&REGIONPRODUCTS 401
0, , 4, 0
1, , 5, 0
2, , 6, 0
3, , 7, 0
4, , 8, 0
5, , 9, 0
6, , 10, 0
7, , 11, 0
8, , 12, 0
9, , 13, 0
10, , 14, 0

First column
>>> 0,1,2 ...10 is as follows ...

0- Agri
1- Water
2- Timber
3- Petrol
4- Coal
5- Ore
6- Uran
7- Elect
8- Cons goods
9- Ind goods
10- Mil goods

Second column
>>> Ignore second column.

Third column... 4,5,6...14
>>> this is the number of days stock value.
If you want 1 year of reserves, put in 365 for that industry

Fourth column
>>> this is the add stock value.
If you want 10Million barrels of petrol put:
3, , 4, 10000000

Here is a complete example...
>>> 8, , 45, 13000
Consumer goods – 45 days of stock - 13000 stock

(i haven't tried to affect both "days of stock" and "add stock")

Then you have to redo the cache file for any map where you want to use these new values.




Tip: use a scenario with "no units" for quicker cache creation to test out the values.

Tip: back up your copy of WORLD2020.CVP before making your changes.

Tip: the resource order 0-10 is the same order that is used in game, in the production department panel one list box.[/quote]

User avatar
Legend
General
Posts: 2531
Joined: Sep 08 2002
Human: Yes
Location: Ancaster, Ontario - BattleGoat Studios
Contact:

Re: Modify Starting Resources

#2 Post by Legend » Oct 01 2008

After further testing I have found that you don't have to modify the .CVP file if all you want to do is make additions to regions.
1) create a new file
2) name it something like myscenario.CVP
3) put regional information into it.
4) include it after the original CVP include and then
5) rebuild the cache

// Load Region and Group Information
#ifset 0x01 //-------------------------------------------
#include "World2020.CVP", "MAPS\"
#include "MyScenario.CVP", "MAPS\"
#include "World2020.REGIONINCL", "MAPS\"
#endifset //-------------------------------------------

In this file you could give the Raptor design to Poland

MyScenario.CVP
// Poland add units.
&&REGIONUNITDESIGNS 1106
11190, // Raptor Design
&&END
,,,,
(the &&END isn't necessary but it is good practice to use it.)

so... how I mentioned that you can give starting resources to a region, here is a new way to create the files keeping your additions and the original separate.

Post Reply

Return to “Scenarios, Mods and More - 2020”