How do I create a new country using scripts?

What is the world like in 2020? What are the different ways to play? How can I create my own futuristic scenario and country groupings?

Moderators: Balthagor, Legend

Post Reply
Message
Author
MK4
Colonel
Posts: 488
Joined: Oct 08 2011
Human: Yes

How do I create a new country using scripts?

#1 Post by MK4 » Jan 18 2017

In the absence of a map editor, how can a new country be added to the campaign via scripting? I`ve read that it can be done. Can someone explain how?

georgios
Brigadier Gen.
Posts: 589
Joined: Aug 13 2012
Human: Yes

Re: How do I create a new country using scripts?

#2 Post by georgios » Mar 24 2017

new countries can be only recombinations of existing game regions. you can't split a game region to more regions or change the borders of existing regions.

MK4
Colonel
Posts: 488
Joined: Oct 08 2011
Human: Yes

Re: How do I create a new country using scripts?

#3 Post by MK4 » Jun 18 2017

Just to clarify, in case someone with the know-how stumbles over this thread in the future. What I am trying to achieve is to script a number of hexes of an existing region to form part of a new (relatively small) state.

This would be the part I have no idea how to implement (though I`ve heard it can be done). Once that`s accomplished I guess I can find my way when it comes to making that new entity viable in the text files.

Post Reply

Return to “Scenarios, Mods and More - 2020”