BGForums

BattleGoat Studios
It is currently Feb 21 2018

All times are UTC-05:00




Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Amphibious landing
PostPosted: Dec 01 2012 
Offline
Lieutenant

Joined: Nov 16 2012
Posts: 56
Human: Yes
Location: England
Rite this has anooyed me for some reason im never able to do amphibious landing either the units won't transport onto the ships or when i click them to land on a sea port the ships stand just of the shore doing nothing?

Can anyone guide me on doing this ive looked at some of the guide on youtube but to no avail

I was also wondering is it possible to deploy only transport ships at one port so you can load you tanks, infantry onto it ?


Top
   
 Post subject: Re: Amphibious landing
PostPosted: Dec 01 2012 
Offline
General
User avatar

Joined: Aug 22 2008
Posts: 3407
Location: Nearby, really I'll see you tonight when your sleeping
My personal way of loading units into transport ships is to move the ship to the hex next to the port in the ocean. Move the ground units into the hex of the port city. select the units you want loaded and then right click the ship and select load into.

Some things to think of. Dont move more then 7 land units at a time into the port city to load, hexes that have more then 7 ground or sea units will automaticaly leave the hex after a short period of time since 7 is the maximum a hex can hold. (14 for air). Trying to use the above method can be tricky if your units are still under your minster control, since your minister may order them to do things you dont want them to. Pay attention to the size of the ships cargo capacity and the size of the unit you are trying to load, you cannot fit 1,500 tons into 100 ton cargo hold. Only amphib units can load into amphib ships without a port. But an amphib ship can unload any unit without a port, it just needs to not be a water hex.

Having your minister control the transport does work, But it can run into issues. If you select your units and then select navl transport in anouther continent, IF the minister has availible ships, and ports he will automaticaly transport the units for you. But it does follow a few checks. like the units being at a port, unloading at a port, and must have ships availible (note if the ship is already under orders for somthing else then it is not availible). and if it is not under AI control it is not availible.

_________________
Brutal Beating
Image


Top
   
 Post subject: Re: Amphibious landing
PostPosted: Dec 01 2012 
Offline
Supreme Ruler
User avatar

Joined: Jun 04 2002
Posts: 20582
Human: Yes
Location: BattleGoat Studios
I actually use the "load into" command.

* move land units to pier
* move transport ship to pier
* issue "load up" command to ship
* select ship
* right click destination, selected unload. (Ctrl+Rt Click for SRCW)

_________________
Chris Latour
BattleGoat Studios
chris@battlegoat.com


Top
   
 Post subject: Re: Amphibious landing
PostPosted: Dec 01 2012 
Offline
Lieutenant

Joined: Nov 16 2012
Posts: 56
Human: Yes
Location: England
MM thanks guys ive been having some trouble playing shattered world cuz of it playing as england and marselle declared war on my and im haivnig trouble which was stated above loading more into a hex and either the units move into adjacent hex of the ships just sail off but the units do follow the ship and load up afterwards i have found


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC-05:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited