Amphibious landing

Place any military topics in this forum. How long can you run your country peacefully?

Moderators: Balthagor, Legend

Post Reply
Message
Author
scutshake
Lieutenant
Posts: 56
Joined: Nov 16 2012
Human: Yes
Location: England

Amphibious landing

#1 Post by scutshake » Dec 01 2012

Rite this has anooyed me for some reason im never able to do amphibious landing either the units won't transport onto the ships or when i click them to land on a sea port the ships stand just of the shore doing nothing?

Can anyone guide me on doing this ive looked at some of the guide on youtube but to no avail

I was also wondering is it possible to deploy only transport ships at one port so you can load you tanks, infantry onto it ?

User avatar
Ruges
General
Posts: 3407
Joined: Aug 22 2008
Location: Nearby, really I'll see you tonight when your sleeping
Contact:

Re: Amphibious landing

#2 Post by Ruges » Dec 01 2012

My personal way of loading units into transport ships is to move the ship to the hex next to the port in the ocean. Move the ground units into the hex of the port city. select the units you want loaded and then right click the ship and select load into.

Some things to think of. Dont move more then 7 land units at a time into the port city to load, hexes that have more then 7 ground or sea units will automaticaly leave the hex after a short period of time since 7 is the maximum a hex can hold. (14 for air). Trying to use the above method can be tricky if your units are still under your minster control, since your minister may order them to do things you dont want them to. Pay attention to the size of the ships cargo capacity and the size of the unit you are trying to load, you cannot fit 1,500 tons into 100 ton cargo hold. Only amphib units can load into amphib ships without a port. But an amphib ship can unload any unit without a port, it just needs to not be a water hex.

Having your minister control the transport does work, But it can run into issues. If you select your units and then select navl transport in anouther continent, IF the minister has availible ships, and ports he will automaticaly transport the units for you. But it does follow a few checks. like the units being at a port, unloading at a port, and must have ships availible (note if the ship is already under orders for somthing else then it is not availible). and if it is not under AI control it is not availible.

User avatar
Balthagor
Supreme Ruler
Posts: 20714
Joined: Jun 04 2002
Human: Yes
Location: BattleGoat Studios

Re: Amphibious landing

#3 Post by Balthagor » Dec 01 2012

I actually use the "load into" command.

* move land units to pier
* move transport ship to pier
* issue "load up" command to ship
* select ship
* right click destination, selected unload. (Ctrl+Rt Click for SRCW)
Chris Latour
BattleGoat Studios
chris@battlegoat.com

scutshake
Lieutenant
Posts: 56
Joined: Nov 16 2012
Human: Yes
Location: England

Re: Amphibious landing

#4 Post by scutshake » Dec 01 2012

MM thanks guys ive been having some trouble playing shattered world cuz of it playing as england and marselle declared war on my and im haivnig trouble which was stated above loading more into a hex and either the units move into adjacent hex of the ships just sail off but the units do follow the ship and load up afterwards i have found

Post Reply

Return to “Military - 2020”