Prerequistes Pending?

Discuss Research and Social Aspects of the game here.

Moderators: Balthagor, Legend, BattleGoat, Moderators

Post Reply
Message
Author
ExMudder
Sergeant
Posts: 12
Joined: Mar 17 2008

Prerequistes Pending?

#1 Post by ExMudder » Mar 18 2008

My research minister ordered several techs that can't be researched becuase the prerequistes have yet to be researched. Does this result in the prerequisites being researched, or should I cancel the techs?

User avatar
tkobo
Supreme Ruler
Posts: 11943
Joined: Jun 04 2002
Location: In a vast zionist plot ...RIGHT BEHIND YOU ! Oh Noes !

#2 Post by tkobo » Mar 18 2008

If you research a tech that has prerequisites that have not yet been researched, the system is supposed to auto add those techs to your research que,making you complete research on them beofre starting the tech you wanted.

BUt that siad, i did come accross one instance that i never figured out, in which this did not seem to work as intended.

So, its supposed to do so(and has in almost every case),but i have seen what appeared to be an anomoly in which in one case it didnt.
This post approved by Tkobo:Official Rabble Rouser of the United Yahoos
Chuckle TM

User avatar
Lightbringer
General
Posts: 2973
Joined: May 23 2006
Location: Texas

#3 Post by Lightbringer » Mar 18 2008

Tkobo's anomaly aside, the prerequisite techs should be added into the queue and researched in order automatically.

One word of advice, your minister will add more and more research projects until all the available slots are filled. While this is alright if you are playing a long campaign and there is nothing you desire finished quickly, you might have to pause several (if not most) of these projects to ever actually see anything finished. There are various strategies for research. I myself keep one active project at a time because there is usually something I want done right away.

-Light
"Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.” -Winston Churchill

ExMudder
Sergeant
Posts: 12
Joined: Mar 17 2008

#4 Post by ExMudder » Mar 18 2008

So more research slots is not necessarily better? Under what circumstances should you build another research facility?
I've also found myself trading for techs and units. Expensive, but you can tech broker.

User avatar
tkobo
Supreme Ruler
Posts: 11943
Joined: Jun 04 2002
Location: In a vast zionist plot ...RIGHT BEHIND YOU ! Oh Noes !

#5 Post by tkobo » Mar 19 2008

As a lot of things in the game , its complicated.

Things that matter are:

1)length of game
2)techs desired to be achieved
3)economic strength of region
4)population of region
etc....

All of these combine to make it a case by case situation.
This post approved by Tkobo:Official Rabble Rouser of the United Yahoos
Chuckle TM

Post Reply

Return to “Department of Interior - Research and Social Services”