A few questions

For general talk about Supreme Ruler 2010

Moderators: Balthagor, Legend, Moderators

Post Reply
User avatar
ainsworth74
Colonel
Posts: 484
Joined: Apr 17 2004
Location: Middlesborough, UK

A few questions

Post by ainsworth74 »

ok here we go, I have the demo with update 2.

1. Where do you find you rating with the WM?

2. How do I get myself out of the Sh*ter with the WM, as in a rating of 3% (got it from email) and I have been expeled.

3. Has anybody got any tips on how to protect E-3A AWACS from being shot down by enemy interceptors.

thank you.
All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing.

Sir Edmund Burke
User avatar
haenkie
Brigadier Gen.
Posts: 596
Joined: May 27 2005
Location: Netherlands

Post by haenkie »

1. one of the side panels, just open up everything and you wll see

2. is already answered in many posts, get a lesser unit build capacity then the other (AI) players. Scrap bases!

3. Move it further out of the border. It has huge spotting capability

you will see slightly less but then it survives
User avatar
ainsworth74
Colonel
Posts: 484
Joined: Apr 17 2004
Location: Middlesborough, UK

Post by ainsworth74 »

ok thank you.
All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing.

Sir Edmund Burke
ozmono2005
Brigadier Gen.
Posts: 538
Joined: Jun 01 2005
Location: Sydney

Post by ozmono2005 »

I found that paying off loans, signing agreements with AI's and investing in DAR and enviroment helps. Also MAKE DAM SURE your at peace and stay that way, if they hate you, you can't afford to be in a war even if you don't start it, as the AI normally has good WMAR(well I think thats the reason why they get upset when fighting a defensive war)
powercell
Colonel
Posts: 482
Joined: May 29 2005

Post by powercell »

2. is already answered in many posts, get a lesser unit build capacity then the other (AI) players. Scrap bases!
Lower build cap also leads to better relationship with neighbors.

About build cap: consider that 2 small base have the same build cap as 1 medium base, but cost more in maintenance cost and need more personnel. It is worst when doing 3 outposts instead of 1 small base. Airstrip and sea pier also provide supply (not as much as bases) and won't increase build cap.
User avatar
haenkie
Brigadier Gen.
Posts: 596
Joined: May 27 2005
Location: Netherlands

Post by haenkie »

but then again, three outpost nearer your 'front' lines (borders) are most often better (it is quicker to get the troops moved there and repaired)

but if costs are the thing then yea one big base would be cheaper then dozens small ones.
3iff
Brigadier Gen.
Posts: 606
Joined: Jun 27 2002
Location: Birmingham, England

Post by 3iff »

One complication is that bases provide supply. Closing many bases may disrupt supply, leading to production and military reductions in effectiveness.

You can augment supply by building supply depots and other non-build capable bases but this adds a temporary cost/delay.
User avatar
George Geczy
General
Posts: 2649
Joined: Jun 04 2002
Location: BattleGoat Studios
Contact:

Re: A few questions

Post by George Geczy »

ainsworth74 wrote:3. Has anybody got any tips on how to protect E-3A AWACS from being shot down by enemy interceptors.
Until you gain air superiority, it is dangerous to take any sort of unprotected plane (awacs, air drop, resupply, etc) over enemy territory. The AI leaders tend to make good use of their interceptors to, well, "intercept" such incursions.

-- George.
Post Reply

Return to “General Discussion”