Lag

For general talk about Supreme Ruler 2010

Moderators: Balthagor, Legend, Moderators

Message
Author
Arac
Sergeant
Posts: 11
Joined: May 27 2005

#31 Post by Arac » Jun 05 2005

haenkie: Are you sure what you were experiencing wasn't 'load stutter' as the game loads in unit graphics as they're displayed for the first time? I sometimes get that, but it tends to go away after I've first viewed each graphic.

User avatar
haenkie
Brigadier Gen.
Posts: 597
Joined: May 27 2005
Location: Netherlands

#32 Post by haenkie » Jun 05 2005

you mean for the reserves?

that can be it. for my other problem no. I scrolle dthe map enoght imes already and it stuttered...

User avatar
HellBoyz77
Lieutenant
Posts: 50
Joined: May 26 2005
Location: Italy

#33 Post by HellBoyz77 » Jun 06 2005

I'm also experiencing massive lag in European Map. Lowered the graphics setting, lowered the resolutionm shut down the sound but nothing chance.

The lag started after half europe go to war and seems to happen when a considerable amout of city/structure being captured, not related with the autosave.

My configuration:
Athlon XP 2600+
1GB ram
GeForce FX5200 128mb

Squigbunny
Captain
Posts: 142
Joined: May 25 2006

Re:

#34 Post by Squigbunny » Jan 28 2009

George Geczy wrote:- In Options/Graphics, select "Show only top units in stacks". This improves performance by reducing the draw of multi-unit stacks.
-- George.
This is a good tip.

I think a lot of care has gone into the artwork and it is quite sad to see it mutated into a bizarre looking unit by different units in a stack. I wasn't sure how to deal with this, but now I know. Thanks! :-)

chugga
Corporal
Posts: 7
Joined: Oct 14 2008

Re: Lag

#35 Post by chugga » Feb 12 2009

I have the lag problem when I have about 1500 units. The game is nearly unplayable as the turns take way so long. As well as that I totally avoid making any alliance as this lags the game as you can you can see you allies unit.
I have asked many times to have a option to turn off watching allies but to no response. So the solution i have is to have no allies.
My pc is brand new and a 3gig processor as well as a good vid card. I hope this lag will be addressed as this is the only problem i have with this great game.

User avatar
Balthagor
Supreme Ruler
Posts: 20802
Joined: Jun 04 2002
Human: Yes
Location: BattleGoat Studios

Re: Lag

#36 Post by Balthagor » Feb 12 2009

Is this post about SR2010 or SR2020?
Chris Latour
BattleGoat Studios
chris@battlegoat.com

Post Reply

Return to “General Discussion”